300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

Renkler Bebeklerinizi Nasıl Etkiliyor?

Renkler Bebeklerinizi Nasıl Etkiliyor?

Renkler Bebeklerinizi Nasıl Etkiliyor? 

Renklerin yetişkin insan psikolojisindeki yeri bilimsel çalışmalarla tartışılırken bebekler üzerindeki etkileri ne kadar konuşuluyor? Hangi uyarımları tetikler? Markalar, bebek ürünlerini tasarlarken ve piyasaya sürerken renk derinliğini ne kadar göz önünde bulunduruyor? Doğum hemşireleri ve doktorlar bu konuya değinmiş, renklerin bebekleri nasıl etkilediğini incelemişler. Elbette yetişkin insanların renklerle ilişkisinin dışında ve oldukça şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkmış. Kırmızı renk tonlu oda boyalarının, bebek uykusunu kaçırabileceği, aynı zamanda bebeğin kendisini daha sevgi dolu hissedebileceği; araştırmanın ilginç detaylarını yansıtıyor.

Şimdi; elinize bir kağıt, bir de kalem alın. Çocuk odanız için ustanıza verebileceğiniz bazı tavsiyeleri yerde ararken Medipera’da bulmuş olabilirsiniz.

Kırmızı : Tutku, duygusallık, heyecan, dikkat, sıcaklık. 

Kırmızı renginin, bebek için pozitif duygular ortaya çıkardığına inanılsa da küçük bir uyarı var; duvardan duvarı kırmızı renk ile boyamayın. Bebeklerde huysuzluğu ve uykusuzluğu tetiklediği ortaya çıktı. Bebeğin göz iletişimini kurabileceği uzaklıkta bulunan, örneğin yatağının dayalı olduğu duvara kırmızı renk uygulayabilirsiniz.

Turuncu: Konfor, rahatlık, samimiyet.

Biraz daha uykucu bebeklerin tercih edebileceği bir renk, turuncu. Uzmanlar, turuncu renginin tonajlarının daha başarılı bir sonuç ortaya çıkaracağını söylüyorlar. Açık turuncu rengi ve biraz daha koyulaştırılmış turuncu tonları ile bebeğinizin daha rahat ve samimi hissetmesini sağlayabileceğinizi söylüyorlar. 

Sarı: Canlı, enerjik, neşeli.

Sarı canlı ve parlaktır fakat dikkatli olmakta fayda var. Çok fazla veya çok parlak sarı, bebeği tedirgin edebilir. Odadaki ince detaylar sarı olabilir. Oturma takımı, yatak, çarşaf vb.

Yeşil: Sakinleştirici, rahatlatıcı.

Özellikle öğrenme yaşındaki çocuklar ve bebekler için sakinlik getirmesiyle birlikte konsantrasyon sağladığı da anlaşıldı. Sakin ve doğal olmasının yanısıra dekorasyon, renkler ve mimari ile kolayca uyum sağlayabilir.

Mavi

Genel olarak mavi; özellikle hüznü ve güveni temsil eder. Bebeklerde ise biraz farklı. Her ne kadar sakinleştirici bir etki sağlasa da askeri mavi ya da mavinin koyu tonları bebekler için pek hoş olmayabilir. Daha sıcak, hareketli ve açık tonlu mavi rengi bebeğinizi iyi etkileyecektir. 

Beyaz: Pür, temiz ve masum... Ama!

Evet, aması da var. Araştırmacılara göre beyaz rengi herkese olduğu gibi, bebeklerde de saflığı ve temizliği uyandıracaktır. Fakat tüm odanın bembeyaz kaplanması, bebeğin, ileride yaşayacağı içine kapanıklığını tetikleyebilir. Unutmayın; beyaz lekelenmeye oldukça açık bir renktir.

Gri: Kafayı çalıştırıyor aması var...

Grinin yaratıcılığı ve düşünmeyi tetiklediği ile ilgili bulgular var.  Buna karşın dikkatli olunması gereken bir renk. Yetişkinlerde olduğu gibi üzüntülü gibi hissettirebilir. Bebek odasında gri kullanacaksanız, beraberinde sarı, yeşil ve kırmızı gibi daha sıcak renkleri tercih edebilirsiniz.

Bebek odasının rengini halâ kararlaştıramadıysanız, “Google Scholar” arama motoru aracılığı ile bebekler-renkler arasındaki ilişki hakkında daha fazla bilgiye erişebilirsiniz.

Etiketler: Renkler Bebeklerinizi Nasıl Etkiliyor?
Ekim 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA