300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

Bahar Temizliği Zamanı! Parlak Bir Klozet Nasıl Elde Edilir?

klozet temizliği

Bahar Temizliği Zamanı! Parlak Bir Klozet Nasıl Elde Edilir?

Ev temizliğinin en titiz olunması gereken kısmıdır tuvalet. Klozet temizliği, lavabo temizliği yeterince önemli tutulduğu takdirde tuvaletiniz, evinizin en hijyenik köşesi oluveriyor. Tabi, tuvalet temizliğinin – özellikle klozet temizliğinin- ne denli önemli olduğunu yol seyahatlerimizde görebiliyoruz.  Sadece kir ve mikrop değil klozetlerimiz küflenmeye de en açık alanlardır.  Bu nedenle, klozetin kapağı, içi ve dışı da dahil olmak üzere her parçasını bakteri ve mikroplardan arındırmak için en iyi klozet temizliği yöntemlerini ve ürünlerini bilmek önemlidir.

Klozet İç ve Dış Temizliği

Kullanacağınız temizlik materyallerini oval hareketlerle klozet içine dökün.  Lekeleri ve diğer kalıntıları temizlemek için tuvalet fırçası kullanılabilir. Üstelik, tuvalet fırçasının üzerine de bir miktar çamaşır suyu dökülebilir. Fırçayla önce kenarların altını, ardından kenarları ve tüm iç yüzeyi, son olarak suyun bulunduğu bölümü ovalayarak kirler çıkarılabilir. Klozet içi temizleme, sifonu çekerek ve su ile durulama yaparak bitirebilirsiniz.

Çamaşır suyu kullanımında dikkat edilmesi gereken nokta, ürünü yüzeye uyguladıktan sonra 5 dakika kadar beklemektir. Bu, çamaşır suyunun yüzeye daha iyi etki etmesine yardımcı olur. Ayrıca ürünün deriye temas ederek cildi tahriş etmesini önlemek için eldiven takılmalıdır. Temizliğin ardından banyoyu havalandırmak gerekir.

Klozet temizliğinin püf noktalarından biri klozetin kenar temizliğidir. Dışarıdan tam olarak görünmediği için burada biriken kalıntılar görülmeyebilir ancak bakterilerin en çok ürediği nokta kenarların içidir. Sifon çekildiğinde bu noktalara su girse de mikroplar tam anlamıyla temizlenmez.

 

En Etkili Yol Çamaşır Suyu... Fakat!

Temiz bir klozet için en etkili yöntem çamaşır suyu olarak bilinir lakin çamaşır suyunun da kendine göre tehlikeleri ve riskleri var. Patlama riski, zehirleyiciliği ve asidik gücü bulunan bir temizlik kimyasalıdır. Bununla birlikte seyretilmesi de oldukça tehlikeli olduğu söylenir. Su ne kadar sıcaksa o kadar derin temizlik yapılır fikri çamaşır suyu kullanmadığınız zamanlarda geçerlidir. Good Housekeeping Institute’da Test Müdürü olan Verity Mann, çamaşır suyunu sıcak suyla karıştırmanın herkesin çamaşır suyu ile yaptığı tek hata olduğunu söylüyor. Zayıf bir asidi çamaşır suyuna karıştırdığınızda toksik gazlar ortaya çıkıyor. Bu da ciddi kimyasal göz yanması ve akciğer hasarına neden olduğu biliniyor. Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı.

Çamaşır suyu, yüzey temizleyicileri,  temizlik bezleri, kireç çözücüler ve yağ çözücüler, tuvalet fırçaları; tuvaletlerin öncelikli temizlik malzemeleridir. Bununla birlikte seyahatleriniz için Toifresh gibi klozet temizliyicileri de, demirbaşlarımızdan.

Seyahat sırasında kullanabileceğiniz 50 ml, ev kullanımı için geliştirilen 1000 ml’lik Toifresh, sizlere evlerinizde ve seyahatlerinizde beklediğiniz hijyenik klozeti sağlayacaktır.

 

 

Etiketler: klozet temizliği
Nisan 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA