300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

Çatlak Kremleri: Ne Zaman ve Nasıl Kullanılır?

krem
Vücut form değişikliği sonrasında kadın – erkek fatk etmeksizin en yaygın cilt sorunlarından bir tanesi; özellikle göğüslerde, bel bölgesinde ve baldır çevresinde oluşan cilt çatlaklar. Form değişikliği sonrası aşırı gerilen cilt, elastin ve kolajen dokularını kaybeder ve dolayısıyla bu tahribat çatlak – yırtık olarak görülür. Çatlaklar özellikle açık tenli kişiler, gelişme çağında ani kilo alan ve hızla boyu uzayan gençler, doğum nedeniyle karnı gerilen anneler ve genetik yatkınlığı olan kişilerde sık görülür. Uzun süreli kortizonlu krem kullananlar ve sistemik kortizon tedavisinde olan kişiler çatlak gelişmesi açısından risk grubunda olduğu kabul edilir. 

Vücut Çatlaklarına Müdahalede Zamanlama

Hızlı kilo verip almak, gebelik, kuru havalara maruz kalmak, gebelik, gebelik sonrası alınan kilolar bu çatlakların oluşmasında en büyük etkidir. Bu çatlakları somut olarak tamamen önleyecek bir yöntem yok. Lakin oda nemine dikkat etmeniz, yapacağınız egzersizler, diyet süreçlerinizde doktorunuzun tavsiye ettiği kolajenleri takviye olarak almanız, kısmen medyadana gelebilecek çatlak sayılarını azaltacaktır. 

Bu çatlaklara müdahalenin zamanlaması oldukça önemli. Çatlaklar başlangıç evresinde bu çizgiler soluk kırmızı veya morluk olarak gözlemlenir. Bu aşamada dokuda kan dolaşımı artmıştır. Dokuda düzensiz salgılanan kolajen ve elastin üretimi tedaviyle kontrol altına alınabilecek düzeydedir. Bu evrede yapılacak tedaviler yüz güldürücüdür. Daha sonra kırmızı görüntü kendini beyaza bırakır. Beyaz aşamada yapılan tedaviler daha zor ve uzun sürede yanıt alınabilecek tedavilerdir. Ama yine de tedaviye her safhada başlamakta fayda vardır.



Çatlak Kremleri ile Çatlakları Azaltma

Çatlak kremleri ağırlıklı olarak olışım esnasında, başlangıç safhasında faydalı olur. Dahası,  çatlak kreminden tam verim almak istiyorsanız, en doğrusu ürünü çatlaklarınız oluştuktan sonra değil, önceden kullanmanız tavsiye edilir. Örneğin kilo açısından değişkenlik yaşadığınız bir süreçten geçiyorsanız, çatlak oluşumuna meyilli bölgelerde çatlak kremi kullanabilirsiniz. Ya da hamilelik döneminde iseniz, doktorunuza danıştıktan ve onayını aldıktan sonra karnınızda belirginleşmeler ve büyümeler başlamadan önce çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Kuru Hava, Kuru Cilt: Özellikle Kış Aylarında Oluşurlar

Kuru bir cilt tipine sahip olan kişiler, çatlaklar konusunda diğer cilt tiplerine sahip kişilere göre daha fazla sorun yaşayabilirler. Kuru ciltlerde deri yeterince esnek olmadığı için gerilme yaşandığı an çatlaklar oluşabilir. Bu aşamada da vücudu sürekli nemli tutmanın önemini bir kez daha fark edebilmek mümkün. Vücudunuza yalnızca cilt bakım ürünleriyle değil; ihtiyacınız olan su tüketimiyle de içeriden nem sağlamayı ihmal etmeyin. Cildin su ihtiyacını yeterli bir şekilde karşılamak, olası problemlere zemin oluşmasını engeller ve çözüm aradığınız bütün sorunlarda da size destek olur. Su, hem sağlığınız hem de cilt görünümünüz için başvurabileceğiniz en iyi kaynaklardan bir tanesidir.
Etiketler: vücut
Şubat 21, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA