300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

El Dezenfektanlari İşe Yarıyor Mu?

konix antibakteriyel jel

El dezenfektanları, el temizleme jelleri hakikaten işe yarıyor mu? Yaramıyor diyen var, kesinlikle yarıyor diyen var. Lakin şu bir gerçek ki; el dezenfektanları bulaşıcı hastalıklardan korunma konusunda en iyi yardımcı oyuncu.  Düzenli bir şekilde sabunla yıkanan eller, ardından dezenfektan ile dezenfekte edilen eller, ağız yoluyor virus kapmamızı önemli ölçüde engelliyor.

Antibakteriyel El Temizleme Jeli Almak İçin Tıklayınız

Kısaca söylemek gerekirse;  iyi ve temiz bakılan eller mutlaka sağlığı etkiliyor. Bir diğer taraftan da 2008 yılında ABD’de yapılan bir araştırma var.  Dezenfekte edilmiş eller, nasıl temizlendiği önemli olmamakla birlikte sindirim sistemine ait hastalıklarda %31 oranında, solunum sistemine ait hastalıklarda ise %21 oranında gerileme tespit edilmiş.

Hastalıkları durdurmak noktasında yapılacak en önemli şey patojenlerin bir kişiden diğerine geçişini engellemektir. Bunu da el yıkamakla ve dezenfektanlar ile desteklemek oldukça önemli. Londra Hijyen ve Tropikal Tıp bölümünde onur profesörü olan el hijyeni uzmanı Sally Bloomfield gittiği seyahatlerde yanında mutlaka dezenfektan bulundurduğunu ve bulundurulması gerektiğini söylüyor. Onun gözlemlerine göre havaalanı gibi yerlerde hijyen çok zor temin edilebilir değil ancak bazı tropik mekanlarda ve trenlerde el yıkamak lüks ise dezenfektan önem kazanıyor.

Marketlerde bulunan arabalar da özellikle tehlike arz ediyorlar çünkü et ürünlerinden dökülen sular bu arabalara bulaşabiliyor. Bu durum salmonella gibi patojenlerin rahatlıkla yayılmasına sebep oluyor. Bu patojenlerin markette engellenmesi ise market arabasının tuttuğumuz yerini alkol içeren bir ürünle silmekten geçiyor.

Etiketler: el dezenfektanları
Şubat 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA