300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

Hastalıktan Korunmanız İçin 7 Öneri

Hastalıktan Korunmanız İçin 7 Öneri




Hastalıktan Korunmanız İçin 7 Öneri 


 

• Hastalıklarla baş etmek için en etkili strateji, önceden önlemler alarak hasta olmamaya  çalışmaktır. Özellikle kış aylarında, hastalık riski arttığından sağlık sorunlarına karşı  önceden hazırlıklı olmak önemlidir. Soğuk ve kuru hava nedeniyle solunum yolları daha  hassas hale gelir, bu sebep ile enfeksiyon riski artabilir. Ani hava değişiklikleri; vücudun  hızla uyum sağlamasını zorlaştırabilir, bu nedenle bu durumu destekleyecek önlemler  almak önemlidir.  



Kış aylarında hastalıklardan korunmak için aşağıdaki noktalara dikkat edilebilir: 



1-Dengeli ve Düzenli Beslenme Alışkanlığı Edinin:
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin temel kuralı  dengeli ve sağlıklı beslenmeye odaklanmaktır. Besin değeri yüksek gıdalarla beslenmek, öğünlerde  meyve ve sebzeye önem vermek her zaman daha sağlıklı bir yaşam tarzını destekleyecektir. Doğal  besinleri tercih ederken, mevsimine uygun ürünleri seçmek önemlidir. Organik ve sağlıklı beslenme  alışkanlıkları sayesinde vücut direnci sürekli olarak güçlü kalacaktır. Zararlı beslenme  alışkanlıkları yerine fast food tüketmek, sigara içmek veya alkol kullanmak gibi bol su içmek ve  haftada en az 2 kez balık tüketmek gibi yararlı beslenme alışkanlıklarına özen göstermek  önemlidir. 



2-Vücut Isısını Sağlıklı Tutun:
Vücut sıcaklığının aniden değişmesi adeta tüm hastalıklara  zemin hazırlar. Özellikle dışarıda titreme meydana gelirse bu durum vücudun ısısını kaybettiğini  gösterir. Soluk ve soğuk bir cilt, uykusuzluk ve halsizlik hissi, nefes darlığı ve zorlanma gibi  durumlar, vücut sıcaklığının dengesinin bozulduğunu gösterebilir. Bu belirtilerle  karşılaşıldığında, hemen sıcak bir ortama geçmek önemlidir. Ayrıca, mevsime uygun giyinerek  vücut sıcaklığı dengesini korumak da önemlidir. Soğuk havalarda gereğinden fazla ince  giyinmek, hastalık riskini artırabilir. Dışarı çıkarken hava durumuna uygun giyinmeye özen  göstermek önemlidir. 



3-Kalabalık ve Kapalı Alanlardan Uzak Durun:
Kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen süre  mümkün olduğunca azaltılmalıdır. Bu tür ortamlarda, hasta kişilerin bulunma ve virüslerin  bulaşma olasılığı daha yüksektir. Bu durumu önlemek için daha iyi havalandırılmış ve sakin  alanlar tercih edilmelidir. Aynı prensip, toplu taşıma araçlarını kullanırken de geçerlidir. Kapalı  ortamlarda bakteri ,virüs ve mantarlara karşı %99.9 karşı koruma sağlayan KONİX EL  DEZENFEKTAN JELİ ile koruma sağlayabiliriz. 



4-Kan Değerlerinizi Kontrol Edin:
Kandaki mineral ve vitamin düzeyleri genel sağlık durumu  hakkında önemli bilgiler sağlar. Bir kişi kendini çok sağlıklı hissettiği dönemlerde bile bu  değerlerde eksiklik olabilir. Bu durumu önlemek ve zamanında müdahale etmek için takviye  besinlerin düzenli olarak kullanılması önemlidir. Ayrıca, düzenli doktor kontrolleri yapılmalıdır. 
 

5-Bol Miktarda Sıvı Tüketin: Su içmenin vücuda birçok faydası olduğu bilinmektedir. Hem yaz hem de  kış aylarında vücudun suya olan ihtiyacı artar. Yetişkinlerin günde en az 2 litre su içmeleri gerekmektedir.  Vücuttaki sıvı ihtiyacı ne kadar karşılanırsa hastalık riski o kadar düşer. Yüksek ateşli ve enfeksiyonlu  durumlarda bol sıvı tüketmek, iyileşme sürecini hızlandırabilir.



6- Hijyen Kurallarına Dikkat Edin:
Kış aylarında hastalıklardan korunmanın ilk adımı elleri  düzenli olarak yıkamaktır. Bulaşıcı hastalıklar genellikle kişiden kişiye eller aracılığıyla bulaşır.  Kalabalık ortamlarda yüzeylere daha fazla temas olduğundan el yıkamaya özellikle özen  gösterilmelidir. Sık sık elleri yıkamak, birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Ellerimizi  yıkamadığımız durumlarda KONİX EL DEZENFEKTAN JELİ kullanabiliriz. 



7-Rutin Egzersiz Yapın :
Spor ve düzenli egzersizin vücuda birçok faydası vardır. Özellikle  kışın, açık havada yapılan yürüyüş gibi aktiviteler bağışıklık sistemini destekler ve kişinin ruhsal  iyilik halini artırır. Kaliteli ve düzenli uykuyla birlikte yapılan egzersiz, vücut tipine uygun  olmalıdır. Ağır egzersizler, çeşitli sağlık sorunları olanlar için uygun olmayabilir. Açık ve kapalı  mekan egzersizleri arasından en uygun olanı seçmek ve düzenli aralıklarla aksatılmadan  uygulamak önemlidir.  



 "Her An, Her Yerde: Konix El Dezenfektanı ile Hastalıklara Karşı Savunma!"    

                                               


Gülben   Kara


Biruni Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği  Başkanı

                

Etiketler: konix, dezenfektan
Ocak 09, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA