300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

Hyaluronik asit

Hyaluronik asit

Hyaluronik asit nedir?

 

Son dönemlerde oldukça popüler olan hyaluronik asit, Yunanca cam anlamına gelen hyalos kelimesinden türemiştir. Vücutta birçok dokuda doğal olarak bulunmaktadır. İnsan vücudundaki görevi daha çok gelişim, iyileştirme ve bakım üzerine kuruludur. Kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutma özelliğiyle dermokozmetik sektöründe aranan bir konuma ulaşmıştır. Ciltteki nemin azalması ile kırışıklık ve cilt kuruluğu gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Hyaluronik asit kullanımı bu şikayetlerin azalması noktasında büyük rol oynayacaktır. Cildin ihtiyacı olan nemi sağlamanın yanında cilt sağlığını korur, cilt pürüzlerini giderir ve cilt bariyerini güçlendirir. 

 

Kullanım önerileri:

 

Hyaluronik asit krem, serum, maske gibi çeşitli formlarda bulunabilir. Bu formlar ihtiyaca ve kullanım şekline göre farklılık gösterebilir. Nemlendirme etkisinden yeteri kadar faydalanmak için cildi yıkadıktan sonra tamamen kurulamadan Hyaluronik asit içerikli serum, krem veya losyonların uygulanması önerilmektedir. Bu şekilde hyaluronik asit cilt yüzeyindeki mevcut suyu cildin alt tabakalarına ileterek nem ihtiyacını önemli ölçüde karşılamaya yardımcı olacaktır. Temizlenmiş cilde uygulanması önem arz etmektedir. Gün içerisinde sabah veya akşam rutinlerinize ekleyebilirsiniz.

 

C vitamini ile birlikte kullanımı:

 

C vitamini ile beraber kullanıldığında çok daha hızlı ve etkili bir sonuç elde edilebilir. Birlikte kullanımında cilde aydınlık, neme doymuş ve canlı bir görüntü verecektir. LUMIEDERM HA+Vitamin C Aydınlatıcı Serum ile cildinizde aydınlık ve sağlıklı görünüme kavuşabilirsiniz. 

 

Dikkat edilmesi gerekenler:

 

Hyaluronik asit ve C vitamini birleşimini kullanırken salisilik asit içeren serum,krem gibi ürünleri aynı anda kullanmak ciltte tahrişlere sebep olabileceği için dikkatli olmak gereklidir. Aynı zamanda C vitamininin gündüz kullanımı ardından güneş kremi uygulamak oldukça önemlidir. 

 

Yağmur Doğan 

Medipera Campus

Acıbadem Üniversitesi Kampüs Marka Müdürü

Etiketler: Hyaluronik asit
Nisan 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA