300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

Kahvenin Sağlıklı ve Sağlıksız Yönleri

Kahvenin Sağlıklı ve Sağlıksız Yönleri

Her kültürün kendince pişirme ve tüketim prensibi olan bu meyve çekirdeği sadece içecek - gıda olarak tüketilmezken aynı zamanda yağ sökücü, koku giderici olarak kullanılabiliyor.

Kahvenin Sağlığa Faydaları

Enerji Seviyelerini ve Beyin Fonksiyonlarını Artırır

Kahve, enerji seviyenizi yükseltmenize yardımcı olan ve gün boyunca uyanık kalmanızı sağlayan bir merkezi sinir sitemi uyarıcısı olan kafein ile tanınır. Kafein alındığında beyindeki uyku, uyarılma, hafıza, öğrenme gibi işlevlere aracılık eden reseptörlere bağlanarak onları bloke eder.

Antioksidanlar

Kahve aynı zamanda antioksidan açısından en zengin ürünlerden biridir. Bu antioksidanlardan olan polifenoller hücreleri hasarlardan korumaya, inflamasyonu azaltmaya yardımcı olduğu ve hatta bazı kronik hastalıkların riskini azalttığı bulunmuştur.

 

Sağlıklı Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir

 

Eğer kilo vermeyi hedefliyorsanız beslenme düzeninize kahveyi ekleyerek olumlu etkilerinden yaralanabilirsiniz. Kahve adiposit fonksiyonları baskılayarak ayrıca bağırsak mikrobiyatasını destekleyerek yağ depolanmasını azaltabilir.

Bunlara ek olarak kilo verme planınız içerisinde fiziksel aktivitenizi artırmak varsa kahve daha aktif olmanızı sağlayabilir.

 

Fiziksel Performansı Artırabilir

 

Kahve uzun süreli egzersizlerde kas glikojeni yerine yağ depolarının kullanılmasını sağlar. Yani kasların uzun süre kullanılabilmesi ile yorgunluğa karşı direnç sağlayarak daha uzun süre egzersiz yapabilmenizi sağlar.

 

Fakat Kahve Sizin İçin İyi De Olmayabilir

 

Kahvenin şaşırtıcı faydaları olsa da her vücudun farklı olduğunu ve dolayısıyla kahveye de farklı tepkiler verebileceğini unutmamalısınız.

Araştırmalar kahvenin sağlık faydalarının yanında özellikle üreme döngüsünde olan kadınlar üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini de ortaya koydu. Hormonal sağlık sorunları olan bir kadınsanız sizin için ne kadar kafein tüketiminin güvenli olduğunu sağlık uzmanınızdan öğrenmelisiniz.

Hormonal Dengesizlikler

Kafein östrojen ve progesteron hormonlarının düzeylerini etkileyebilir. Yüksek dozlarda kafein alımı bu iki hormonun dengesizliğine neden olarak adet öncesi sendromu (PMS), ağır adet dönemleri gibi olumsuz sağlık etkilerine yol açabilir. Ayrıca kafein stres hormonu olarak bilinen kortizolun aşırı üretimini tetikleyerek vücutta iltihaplanmalara yol açar.

 

Artan Kaygı ve Uykusuzluk

 

Kafein bu durumlara yatkın olan kişilerde sinirlilik, huzursuzluk ve kaygıya neden olabilir. Bunlarla birlikte uyku durumunu da olumsuz etkileyebilir.

 

Kahve sizin için sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı?

 

Harika bir antioksidan kaynağı ve beyni güçlendiren faydalarının yanı sıra fazla tüketiminde sağlığa zararlı olabilecek kafein açısından da zengin olan kahve karmaşık bir içecektir. Her vücut biyo-bireysellikten dolayı kahveye farklı tepkiler verecektir. Kimileri enerjilerini, bilişşel performanslarını artırdığını görürken, kimileri artan kaygı ve uyku problemleri gibi olumsuz etkilerini görmektedir

Sizler de vücudunuzun kahveye nasıl tepki verdiğini gözlemleyerek kahve tüketiminizi buna göre ayarlayın.

Etiketler: kahve, sağlık, yaşam
Aralık 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA