300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

Koronavirüs Sürecinde Antibakteriyeller ve Dezenfektanlar

koronavirus-antiseptikler-dezenfektanlar

Yeni tip Koronavirüs (covid-19) dünyayı sarsıyorken el hijyeni, kişisel temizlik daha fazla ön plana çıktı.  Herhangi bir temas sonrasında ellerin su ve sabunla yıkanması, ağız ve burunun maskeyle kapatılması önerilirken el dezenfektanları ve antibakteriyeller daha da büyük rol oynamaya başladı. Eğer sabun ve su yoksa alkol içeren bir antiseptik kullanabiliriz.

Ruhsatlı ve TC Sağlık Bakanlığı onaylı antiseptik ve dezenfektan ürünlerini güvenle Medipera.com'dan satın alabilirsiniz.

Konix Dezenfektan

Mikroorganizmalara karşı öldürücü etkisi bulunan çeşitli alkol türleri bulunuyor. En yaygın kullanılanlar ise etil alkol ve izopropil alkoldür.

Koronavirüs Süresince Dezenfektan, Antiseptikler ve Antibakteriyel Jeller

Alkollerin bakterilere, virüslere ve mantarlara karşı etkili olduğu söyleniyor. Ancak dirençli olan bakteri türleri üzerinde kalıcı bir etkisi bulunmamaktadır. Alkol miktarı hacmi %50'nin altında ise, mikroplar üzerindeki öldürücü etkisi de oranda düşüyor. En büyük etki ise mikrobun türüne göre, %60-%90 aralığında görülüyor. Coronavirüs vaka sayısının artmasıyla birlikte el antiseptikleri ve antibakteriyel jelleri, “merdiven altı üretime” taştı. Dolayısıyla gün itibariyle antiseptik, antibakteriyel gibi ürünlerin kullanıcıları daha fazla dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Uzmanlara göre, gün içinde herhangi bir yere temas ettikten sonra elleri el dezenfektanı ile temizlemek gerekiyor. Uzmanlar virüslerin yayılmasını önlemek için günde en az beş altı kez el temizleme jelinin kullanılmasını öneriyor.

Arz – talep ilişkisi, yeni tip replika ürünler yahut ruhsatsız ürünler ortaya çıkardı. “El arındırma jelleri”, “temizleme jelleri” piyasada sık sık görülürken bu ürünlerin alkol düzeyi ve aktif ajanlar konusunda yetersiz oldukları belirlendi. İçeriğinde, 40% civarında alkol barındıran, çamaşır suyu, deterjan gibi ellere ve ciltlere zarar verebilecek kimyasallar barındırıyorlar.

El Dezenfektanı ve Antiseptik Seçimlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Sadece, ruhsatlı ve lisanslandırılmış ve TC Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ürünlere güvenebilirsiniz. Ürünler, sertifikalandırılmadan ya da ruhsatlandırılmadan önce takibe alınır, ar-ge süreçleri izlenir ve içerik olarak bilimsel ortamda incelenirler. Sonucunda da ruhsatlandırılarak piyasaya sürülür. Bunlardan en önemli belge ise biyosidal sertifikasıdır.

Biyosidal Ürün Nedir?

Biyosidal ürünler; İnsanların bulunduğu ortamlarda, yaşam alanlarında veya çevrelerinde bulunan zararlılarla mücadele amacıyla kullanılan ve bu zararlıları yok eden veya uzaklaştıran, cezbederek belirli bir hedefte toplanmalarını sağlayan kimyasal formülasyonlar veya maddelerdir. Bu zararlılar halk sağlığını olumsuz etkileyen haşereler, fareler, hamam böcekleri, sivrisinekler, akarlar vb. olabilir. Ayrıca, hastanelerde ve gıda sektörü de dahil birçok sektörde kullanılan birçok yüzey dezenfektan maddeleri de Biyosidal ürünler kapsamındadır.

Koronavirüs salgını, gidişatı öngörülemeyen nadir salgın hastalıklardan bir tanesi. Bu süreç içerisinde en önemli önlemlerden bir tanesi izole yaşayıp kalabalık ailelerin el ve cilt hijyenini ön planda tutması elbette. Dolayısıyla temizliği sağlayacak ürünlerin cilt problemleri açmaması açısından içeriğini bilmeniz, alacağınız en önemli önlemlerden bir tanesidir.

Etiketler: antiseptik
Nisan 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA