300 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ! 

Medipera’dan Tavsiyeler: Bebeklerinizi Astımdan Koruyun

Medipera’dan Tavsiyeler: Bebeklerinizi Astımdan Koruyun

Medipera’dan Tavsiyeler Bebeklerinizi Astımdan Koruyun

Yaşamını sürdüren 40 milyondan fazla astım hastası insan var. Çoğunluğunun nedeni hava kirliliği olurken ciddi bir kısmı bebeklik – ilk çocukluk dönemi alışkanlıkları dolayısıyla bu hastalığı sürdürüyorlar. Astımı hamilelik sırasında önleyebileceğiniz söylenirken özellikle kreş ve anaokulu döneminde alacağınız önlemler kronikleşen çoğu hastalığın – özellikle akciğer ve solunum hastalıkları – önüne geçebilir.

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre; 7 milyon çocuk astım hastası. Bu çocukların hepsi bebeklik ve kreş dönemlerinde astıma yakalanmışlar.  

Şimdiden Riskleri Azaltalım:

Küçük küçük hamlelerle bebeğinizin doğumundan itibaren astıma yakalanmasını tamamen engelleyemeyecek olsa bile riskleri azaltabilirsiniz.

-        Balık Yağı Kullanın:  Genellikle balığın kendisinin tüketimi tavsiye ediliyor. Hamilelikte balık yağı ve balık tüketimi bebekleriniz için sadece astım hastalığı değil diğer kronikleşebilecek hastalıklara karşı da riskleri azaltacaktır. Bu gıdaların tüketimi annenin kendisi için de epey önemli. Doğum sonrası sinir krizleri ve diğer hormonel sorunlarla daha kolay başa çıkmanızı sağlayacaktır.

-        Emzirin: Sütünüzün, karındaki bebeğin ciğerleri dahil kalp, beyin gelişimi gibi diğer hayati organları da sağlam tuttuğunu söylemeliyiz. Anne sütünü, vitaminlerinden kaybetmeden bebeğe aktarmanın pek çok teknolojik yöntemi gelişse de, çoğunlukla bebek emzirmek astım dahil bebeğinizin tüm bağışıklığını destekleyecektir.

-        Toz akarları ve unutulmuş bezler, nemli materyalleri etraflarında tutmayın. "Alerjen geçirmeyen" yatak takımları kullanarak ve iç mekan nemini düşük tutarak, yaygın bir astım tetikleyicisi olan toz akarlarını azaltın. Mümkünse astımlı bir çocuğun yatak odasındaki halıları ve peluş oyuncakları da kaldırmalısınız. Tamamıyla kuru bir havanın, aşırı sıcak bir oda havasının da bebeğinizin astımını kötü etkileyeceğini hatırlatmakta fayda var.

Şu anda astımın tedavisi yok. Aşı programları ya da kalıcı iğneler bulunsa da kalıcı bir çözüm yok bunun için. Bu stratejileri izleyerek çocuğunuzun astımdan kaçınmasına veya semptomlarını etkili bir şekilde yönetmesine potansiyel olarak yardımcı olabilirsiniz.

Etiketler: Medipera’dan Tavsiyeler Bebeklerinizi Astımdan Koruyun
Ekim 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR

KAMPANYA